Skip to content

Vergeet al je peilingen, hier is UP!, Het festival dat de hoofdstad van België maakt ... intens Circus!

Dates-NL

In het circus is niets onmogelijk.

Het voert ons mee naar een andere wereld door steeds weer de grenzen op te zoeken - of het nu die van het lichaam, het evenwicht, de poëzie of de gewaarwording zijn.

Bij elke nieuwe voorstelling worden er nieuwe regels uitgevonden die de normen van het alledaagse met voeten treden.

FESTIVAL UP! wordt groter naarmate het circus evolueert. En dat gaat snel !

Circussen van vandaag zijn totaalspektakels, met een heel gamma aan disciplines en een divers publiek. Ze halen hun mosterd bij het theater, de burleske cinema, de dans en de plastische kunsten. Maar dat betekent niet dat het hedendaagse circus zijn wereld niet kent: het is altijd een – weliswaar omfloerste, poëtische of zelfs ruwe – commentaar op het leven van vandaag. Op wat we meemaken, op wat ons lichaam hierover te getuigen heeft. Het hedendaagse circus is in staat om te dromen, te experimenteren; het zoekt naar nieuwe manieren om zich uit te drukken en roept nieuwe dramaturgieëen en een nieuwe beeldentaal op. Het is een nieuwsgierige en universele kunstvorm, die soms vergeten acrobatische technieken gebruikt, maar altijd even uitnodigend en ruimhartig blijft.

Dit jaar stellen 13 partnerlocaties in heel Brussel zich open voor deze nieuwe circusvormen in 28 voorstellingen, waarvan 7 creaties en 10 Belgische premières.

Bent u klaar voor een ontmoeting met het onmogelijke?

Bekijk de volledige agenda

Toegang tot het loket online

Impression

Dans le cadre de focuscircus.brussels 2018-19,

une année pour découvrir la vitalité du cirque bruxellois.

Onze partners